tisdag 12 augusti 2014

Dalevis Paradis

Det här är ett inlägg om området som vi bor i:


Mamma har hyrt en lägenhet av sin f.d. chef som kallas för just Dalevis Paradis. Lägenheten har 2 sovrum och ett vardagsrum med kokvrå som man säger. Sammanlagt finns det sovplats för 5-6 personer i 4 olika bäddar. Området består av ett 3 våningar högt gult lägenhetskomplex med en grönskande trädgård kring poolen. Det ligger i princip högst upp på vad jag skulle kalla ett berg så det är ingen vidare omväxling från hemma i Göteborg. Vädret är dock en hel del soligare och varmare och orsakar därmed syndafloder med svett varje gång vi rör oss utomhus. Det ligger en supermarket bara några minuters promenad ner för backen och det är synnerligen trevligt att trava ner dit och komma in i den väl luftkonditionerade butikslokalen, hemvägen är tyvärr inte lika trevlig i stekande sol. Lite om dagen kommer efter trädgårdsbilderna.



Idag gick vi 10-minuters-promenaden ner till havet och varierade att plaska i de lite väl salta vågorna med att titta på folk som gick förbi. Inget av de båda blev någonsin tråkigt då vågorna, variationen på människor och trafiken längst strandkanten var ungefär lika stora. Det fanns även en bananbåt som körde runt folk, det roligaste var att alla som åkte med var tvungna att ha stora gula hjälmar och flytvästar.


 Nattutsikt/Kvällsutsikt(det blir mörkt snabbt här, inte tidigt, men snabbt!)
 Poolen på kvällen: 

Det är najs för de har en "badvakta varandra" policy här så det är tillåtet att bada dygnet runt om man är respektfull och försiktig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar