lördag 16 augusti 2014

Stormar och plugg i paradiset

Trots väderprognoser som visade på åska och stormar hela veckoslutet har vi varit helt förskonade från väta och elektriska laddningar från himlavalvet. Däremot har vi varit välbesökta av farbror vinden som rufsar till allt från frisyrer till inredningen på terrassen! Medeltemperaturen har dessutom sjunkit från ca 30 grader till ungefär 27 grader och hälften av sällskapet har gåshud och täcke och andra hälften anser att det är motiverat att trots detta bada i poolen vid alla tidpunkter på dygnet. Förutom stormen så har den förstnämnda hälften dessutom haft akademiska plikter som hindrat sällskapet från att göra många och långa utflykter så då har resten av oss passat på att ägna sig åt det litterära. För mina trogna läsare ska få något att vila sina ögon på så har jag gjort en upptäcktsfärd i lägenheten för att ni ska förstå vad det är vi lever med. Jag sover helst i bäddsoffan som är mjukare och svalare men som har nackdelen att vara lokaliserad i köket/vardagsrummet som även tjänar som hall. Det senare förorsakar vissa sömnsvårigheter då gatan utanför verkar vara vältrafikerad under nattens timmar, med börjar strax efter midnatt med sophämtning(VARJE natt!) sen går diverse högljudda spanjorer och engelsmän förbi i spridda strömmar. Mamma varierar mellan att sova i stora och lilla sovrummet i ett försök att hålla sig väl med sin rygg som protesterar vid långvarig användning av samma sovyta. I det stora rummet finns en dubbelsäng och det mindre innehåller 2 st 90-sängar. I det mindre så har takfläkten fungerat tveksamt men den kompletteras med en svalkande bordsfläkt. i fotänden på dubbelsängen och den inre 90-sängen så stoltserar spegelklädda garderober varpå det första man ser när man reser sig på morgonen är ens egen charmerande spegelbild som jag har försökt demonstrera på en bild här nedan men efter visst iordningställande under förmiddagen. Köket är lite inträngt men fungerar utmärkt så länge det är en person som jobbar där, däremot om man försöker hjälpas åt blir det mer problematiskt. Vår största förtret i allt detta är att det inte finns några användbara knivar, alla är slöa och vågtandade och har orsakat flera upprörda utbristningar under dagarna som gått(vattenmelonen blir en besvikelse varje gång).
När vi har försökt underhålla oss med något annat än böcker under mulna och blåsiga dagar har vi tagit oss till olika typer av shopping, först en marknad i La Mata där vi hittade diverse byxor och sedan en dagstur till ett shoppingcenter i Torrevieja som heter Habaneros där vi hittade flera fynd. Förutom de bra priserna så har ju även Euron sjunkit en hel del till de svenska turisternas fördel. Det var en väldigt läcker byggnad som var helt öppen på ena sidan så att man kunde se alla 3 våningarna samtidigt, detta var dock inte lika praktiskt när man skulle ta sig nerför med en väldigt höjdrädd mamma. 
Logistiken häromkring borde ifrågasättas en hel del, framför allt så är det väldigt svårt och tidskrävande att ens hitta busshållplatser häromkring. Och när vi skulle ta oss hem från Torrevieja lyckades vi med konststycket att ta bussen åt fel håll efter att vi redan gått halva vägen eftersom det inte finns några lämpliga hållplatser att byta på heller. Då fick vi istället en 40 min lång sightseeingtur genom staden. Allt detta kompenseras dock med priset(1.35 € /person). 












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar