lördag 21 augusti 2010

Nollbrickstillverkning

Igår var dagen då vi skulle tillverka våra nollebrickor, men ingen dag börjar ju utan lite inledande matematik i 4 timmar. Men sen hade vi en lunchföreläsning av Sveriges Ingenjörer då de flesta fick baguetter, min var ett lite grovare bröd med keso och soltorkade tomater som dock förlorade sin charm någonstans efter halva... Sen var det dags för mattestuga med phaddergruppen varför vi gick vilse eftersom det var första gången som vi skulle till någon annan sal än Gustaf Dahlén-salen. Men när vi kom fram så hade vi trevligt.
Sen kom fantomententan GD-salen och efter den var det åter upp i de så kallade FL-salarna som vi haft räknestugan i. Vår phaddergrupp hade salen längst upp och längst bort från GD men vi tar det eftersom att vi är den phgrupp som tål.
Nollbrickstillverkningen gick rätt segt i början, det var besvärligt att måtta och vi hade bara en sax på 13 pers som skulle klippa i samma ark. Sen kom Olof med ölbackar och senare även en dunk spolarvätska. Efter en öl och typ 3 muggar med spolarvätska ville Olof vara en duktig phadder och ta min mugg men han lät mig behålla den. Men flera började att oroa sig för min nollbricka vilket ledde till att Joel 6(Ellinor) startade upp hjälpaktion för min bricka, den blev dock en aning rödvit men är man Degerforsare så är man... Jag hann under den stunden också tilldelas namnet Härlig av Joel pga av min härliga attityd. När jag tvättat bort färgen från händerna kommer Olof igen och släpar ut mig ur rummet, pulsen stiger, och ställer mig i korridoren för att ge mig en ögonbindel. Innan de ställer mig bakom Marina innan ledet fylls på av våra övriga phaddergruppsmedlemmar. Vi tilldelas också varsin öl innan vi leds nerför trapporna från sjunde våningen med Adrian i täten och våra andra phaddrar runtomkring. Som tur är behöver man bara ta sig till fjärde våningen innan man kan ta sig ut. För sedan kom vi ut och tog oss nerför olgas trappor och in i studentkårens tågvagn där resten av phgruppen väntade för en Gasque, fulsittning. Vi bjuds på tomat och mozzarellaskivor, tikka masala och till efterrätt 9ans special. Vi sjunger låt nummer 9 från 9ans sånghäfte och alltihopa är grymt. Det är svårt att förstå om man inte har upplevt det men det var nog den bästa kvällen någonsin.
Sen är ju inte kvällen fullbordad förräns jag har gått vilse, vilket jag också gjorde, eftersom både jag och Erik trodde att den andra ledde varför vi hamnade på Dr Fries torg istället för hemma hos mig. Det blev också en tur runt torget innan vi var på rätt bana igen. Det har börjat spöregna, Göteborg är en trevlig stad, så när vi kommit rätt är vi så blöta att vi springer in för att torka innan han vänder hem igen. Men jag tror i alla fall att han tog fram sin karta med kompass på tillbakavägen så vi får hoppas att det gick bättre.

2 kommentarer:

  1. Ska jag köpa en gps till dig?

    SvaraRadera
  2. Kommer du ihåg när du var yngre och alltid ville springa ut och springa när det regnade ordentligt, det är kanske en vana du ska återuppta?

    SvaraRadera